IWC2023にて銀賞を受賞した純米酒です。
米は農薬を使用せず栽培した自社栽培の長野県産の酒米で、栽培が難しいため数量限定です。
マンダリンオレンジやジャスミンが香る、キレのある飲み口です。
※IWCは世界最大規模のワインのコンテスト、審査員は最難関のマスターオブワインを称号を持つ方などから構成されています。

This Junmai sake has been awarded a silver medal at IWC 2023. It is made from our own locally-grown rice in Nagano Prefecture, cultivated without the use of pesticides. Due to the challenging cultivation process, it is available in limited quantities. It offers a crisp and refreshing taste, with hints of mandarin orange and jasmine fragrance. It is certified vegan.

基本情報

Product information

容量
Vol
720ml / 1.8L
アルコール度数
Alc
15度
15%
原材料名
Ingredients
米(国産)、米こうじ(国産米)
Rice, koji
原料米
Rice
長野県産自社栽培米
Self-cultivated rice from Nagano Pref.(without pesticide)
保存方法
Storage
冷暗所
Store in a cool and dark place.

飲み口

Flavor

おすすめの飲み方

Serving temperature

  • 冷え
    chilled
  • 常温
    room temperature

おすすめのお料理

Paring

  • 和食(懐石料理)
  • 和食(魚介)
  • 和食(海鮮)
  • Japanese cuisine (traditional kaiseki)
  • Japanese cuisine (seafood dishes)
Julia Acavo氏のテイスティングコメント
-MOFファイナリスト・Kura Master審査員・酒ソムリエ-


色合いはシルバー。
香りは凝縮していて、熟したリンゴやバナナ、
はちみつ風味のライスクラッカーが感じられる。
やや辛口で穏やかな酸味があり、強い果実味は
リッチで豊かなアルコール感に支えられ、奥行きのある口当たりと心地よい温かさを感じさせる。
クリーミー且つスパイシーで、穏やかな旨味がある。
胡椒っぽさのある長い余韻には、驚くほどの果実味も広がる。
魅力的な純米酒である。
Tasting comment by Ms.Julia Acavo -MOF finalist, Judge of Kura master, Sommelier of Sake-

Silver appearance. The nose is intense with ripe apple and banana, as well as honeyed rice crackers. Soft-dry and showing mild acidity, its pulpy core is backed by a rich and generous alcohol offering layers of mouthfeel and a pleasant warmth. Creamy, spicy, with mild umami and a long peppery finish, it bursts with a surprising fruitiness. A seducing Junmai.