IWC2023にて銀賞を受賞した純米酒です。
米は農薬を使用せず栽培した自社栽培の長野県産の酒米で、栽培が難しいため数量限定です。
マンダリンオレンジやジャスミンが香る、キレのある飲み口です。
※IWCは世界最大規模のワインのコンテスト、審査員は最難関のマスターオブワインを称号を持つ方などから構成されています。
This Junmai sake has been awarded a silver medal at IWC 2023. It is made from our own locally-grown rice in Nagano Prefecture, cultivated without the use of pesticides. Due to the challenging cultivation process, it is available in limited quantities. It offers a crisp and refreshing taste, with hints of mandarin orange and jasmine fragrance. It is certified vegan.
基本情報
Product information
- 容量Vol
- 720ml / 1.8L
- アルコール度数Alc
- 15度15%
- 原材料名Ingredients
- 米(国産)、米こうじ(国産米)Rice, koji
- 原料米Rice
- 長野県産自社栽培米Self-cultivated rice from Nagano Pref.(without pesticide)
- 保存方法Storage
- 冷暗所Store in a cool and dark place.
飲み口
Flavor
おすすめの飲み方
Serving temperature
- ◎冷えchilled
- 〇常温room temperature
おすすめのお料理
Paring
- 和食(懐石料理)
- 和食(魚介)
- 和食(海鮮)
- Japanese cuisine (traditional kaiseki)
- Japanese cuisine (seafood dishes)
-MOFファイナリスト・Kura Master審査員・酒ソムリエ-
色合いはシルバー。
香りは凝縮していて、熟したリンゴやバナナ、
はちみつ風味のライスクラッカーが感じられる。
やや辛口で穏やかな酸味があり、強い果実味は
リッチで豊かなアルコール感に支えられ、奥行きのある口当たりと心地よい温かさを感じさせる。
クリーミー且つスパイシーで、穏やかな旨味がある。
胡椒っぽさのある長い余韻には、驚くほどの果実味も広がる。
魅力的な純米酒である。
Silver appearance. The nose is intense with ripe apple and banana, as well as honeyed rice crackers. Soft-dry and showing mild acidity, its pulpy core is backed by a rich and generous alcohol offering layers of mouthfeel and a pleasant warmth. Creamy, spicy, with mild umami and a long peppery finish, it bursts with a surprising fruitiness. A seducing Junmai.