2023年Kura Masterにて金賞を受賞いたしました。華やかな香りとスッキリとした飲み口の純米吟醸。
This is a junmai ginjo sake that won the Gold Award at Kura Master in 2023.This Junmaiginjo sake has a floral aroma and a refreshing taste.
基本情報
Product information
- 容量Vol
- 720ml / 1.8L
- アルコール度数Alc
- 15度15%
- 原材料名Ingredients
- 米(国産)、米こうじ(国産米)Rice, koji
- 原料米Rice
- 長野県産美山錦Miyamanishiki (Nagano Pref.)
- 精米歩合Polishing ratio
- 55%
- 保存方法Storage
- 冷暗所Store in a cool and dark place.
飲み口
Flavor
おすすめの飲み方
Serving temperature
- ◎冷えchilled
- 〇常温room temperature
おすすめのお料理
Paring
- 和食(懐石料理)
- 和食(魚介)
- 和食(海鮮)
- フレンチ
- Japanese cuisine (traditional kaiseki)
- Japanese cuisine (seafood dishes)
- French cuisine
Julia Acavo氏のテイスティングコメント
-MOFファイナリスト・Kura Master審査員・酒ソムリエ-
クラシックな吟醸香で、メロン、アニス、洋梨の香りが広がる。
花のようで、且つトロピカルなニュアンスも感じられる。
口当たりは中辛口だが、すっきりとして柔らかい酸味がある。
繊細、そしてシルキーで、アルコールと甘いフルーツがアニスやリコリスと絡み合い穏やかな味わいを出している。
フィニッシュは芳醇で長く、心地良い"苦み"がある。
フルーツ味が前面に出ている好印象な日本酒。
-MOFファイナリスト・Kura Master審査員・酒ソムリエ-
クラシックな吟醸香で、メロン、アニス、洋梨の香りが広がる。
花のようで、且つトロピカルなニュアンスも感じられる。
口当たりは中辛口だが、すっきりとして柔らかい酸味がある。
繊細、そしてシルキーで、アルコールと甘いフルーツがアニスやリコリスと絡み合い穏やかな味わいを出している。
フィニッシュは芳醇で長く、心地良い"苦み"がある。
フルーツ味が前面に出ている好印象な日本酒。
Tasting comment by Ms.Julia Acavo
-MOF finalist, Judge of Kura master, Sommelier of Sake-
Classic ginjo-ka aromas, of melon, aniseed, and pear. Floral with a tropical touch. The palate is off-dry, lean, and has soft acidity. The core is delicate and silky with integrated alcohol and a sweet fruit mingling with aniseed, liquorice, offering a mellow feeling. The finish is aromatic and long with a light “nigami” hint. Pleasant and fruit-forward.
Classic ginjo-ka aromas, of melon, aniseed, and pear. Floral with a tropical touch. The palate is off-dry, lean, and has soft acidity. The core is delicate and silky with integrated alcohol and a sweet fruit mingling with aniseed, liquorice, offering a mellow feeling. The finish is aromatic and long with a light “nigami” hint. Pleasant and fruit-forward.